Попаднах на протоварианта на това руло някъде в интернет. Беше обяснено кратко и не много подробно, но достатъчно, за да ме вдъхнови да се развихря. Накрая се получи рецепта, която обикнах и тя влезе в редовния ми кулинарен репертоар. Днес я представям и на вас.
Желая ви вкусни резултати!
Настържете
1 кг тиквички на едро ренде.
Без да ги отцеждате, добавете 4 яйца, сол и чер пипер според предпочитанията ви, 3-4 супени лъжици олио. Накрая сложете около 1 чаена чаша брашно, така че сместа ви да не се разлива. Разбъркайте сместа добре.
Разстелете я върху хартия за печене в голяма тава и печете на 200 градуса, докато се зачерви.
Извадете блата и го навийте заедно с хартията. Изчакайте да изстине.
Развийте го и го намажете с 1 кутийка майонеза. Отгоре сложете лютеница в желано от вас количество и натрошете сирене. Навийте, като притискате внимателно, за да не изтече плънката. Оставете да си поеме.
Без да ги отцеждате, добавете 4 яйца, сол и чер пипер според предпочитанията ви, 3-4 супени лъжици олио. Накрая сложете около 1 чаена чаша брашно, така че сместа ви да не се разлива. Разбъркайте сместа добре.
Разстелете я върху хартия за печене в голяма тава и печете на 200 градуса, докато се зачерви.
Извадете блата и го навийте заедно с хартията. Изчакайте да изстине.
Развийте го и го намажете с 1 кутийка майонеза. Отгоре сложете лютеница в желано от вас количество и натрошете сирене. Навийте, като притискате внимателно, за да не изтече плънката. Оставете да си поеме.
Рулото може спокойно да се яде
без хляб, защото съдържа брашно.
Носи на кисело мляко, както и на всякакви зеленчукови салати.
Носи на ракия, но също така добре носи и на бира.
Носи на кисело мляко, както и на всякакви зеленчукови салати.
Носи на ракия, но също така добре носи и на бира.
А освен това, може да се изпече
на два пъти, за да стане по-тънко, да се нареже на правоъгълничета и да се
навият мини-рулца, които са идеални за празнична трапеза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар